Jykia

Panimoyhtiö Hiisi Oy

Panimoyhtiö Hiisi Oy arvostaa yhteistyön joustavuutta

 

Vuonna 2013 perustettu jyväskyläläinen Panimo Hiisi siirtyi loppukesästä 2015 uusiin toimitiloihin Jyväskylän Seppälänkankaalle. Jykes Kiinteistöjen kautta löytynyt toimitila oli entinen leipomo ja puitteiltaan valmiiksi sopiva elintarvikeliiketoimintaan. Uusi tila toi jo ensimmäisen vuoden aikana panimolle mahdollisuuden kasvattaa tuotantomäärät nelinkertaisiksi.

 

– Aloitettiin toiminta aluksi kahden hengen voimin, ja hyvin nopeasti mukaan tuli kolmas osakas. Nyt osakkaita on viisi, ja jokainen meistä työskentelee täysipäiväisesti yrityksen parissa. Yrittäjien lisäksi meillä on pääsääntöisesti kolme työntekijää töissä, kertoo Panimo Hiisin tuotannosta vastaava Tatu Hiitola.

 

Vanhat tilat kävivät pieneksi kasvavalle yritykselle

Ensimmäiset pari vuotta Hiisi oli Tatun mukaan ”autotallipanimo”, joka toimi pienessä aaltopeltihallissa Jyväskylän Heinämäessä. Tuotantotilat alkoivat kuitenkin käydä ahtaiksi nykyisin n. 200 000 litraa olutta vuodessa valmistavalle panimolle.

 

– Kun ruvettiin katselemaan uusia toimitiloja, koettiin aika luontevaksi lähteä Jykes Kiinteistöjen matkaan.

Soveltuvia paikkoja oli heti tarjolla useita, joista valikoitui tämä vanha leipomotila. Tämä oli entiseltä käytöltäänkin elintarviketila, joten isoja muuntoremontteja ei tarvittu, Hiitola toteaa.

 

Yhteistyö mahdollisti muuton oikeaan aikaan

Hiitolan mukaan keskeisin hyöty Jykes Kiinteistöjen kanssa tehtävässä yhteistyössä on joustavuus ja rahoitusmahdollisuudet, joita yritys pystyi tarjoamaan. Panimo Hiisi pääsi muuttamaan uusiin toimitiloihin juuri oikealla hetkellä, koska remontti- ja vuokrakulujen maksuehtoihin löytyi joustoa.

 

– Yhteistyö on mahdollistanut toimintamme laajentumisen, ja tulee toivottavasti mahdollistamaan vielä tulevaisuudessakin. Tämä vuosi on ensimmäinen täysi toimintavuosi näissä tiloissa, ja vuosittainen tuotanto on nyt nelinkertaistunut vanhaan tilaan verrattuna, Hiitola sanoo tyytyväisenä.

 

– Meillä on ollut Jykes Kiinteistöjen kanssa oikein hyvähenkistä ja asiallista yhteistyötä. Suosittelen ehdottomasti, Hiitola toteaa lopuksi.

 

Katso video.


Referenssejämme