Jykia

Arctic Machine - Jyskä

Arctic Machine arvostaa hyvää sijaintia ja toimivia tiloja

Pohjois-Euroopan johtava tienhoitolaitteita valmistava Arctic Machine Oy on toiminut pari vuotta Jykes Kiinteistöt Oy:n tiloissa Jyskässä. Toimitusjohtaja Juha Jääskelä on ollut tyytyväinen yrityksen toimitiloihin ja sijaintiin.


 ”Jyskästä järjestyneet toimitilat kokoonpano- ja asennustoiminnallemme ovat vastanneet hyvin tarpeitamme. Sijainti keskellä Suomea, hyvien kulkuyhteyksien varrella on meille tärkeä tekijä”, Jääskelä toteaa.

 

Iisvedellä, lähellä Suonenjokea päätoimipaikkaansa pitävä Arctic Machine on Suomessa tienhoitolaitteiden markkinajohtaja. Ainoana pohjoismaisena tienhoitolaitevalmistajana se varustelee tienhoitoautot lumenpoistoon ja liukkaudentorjuntaan. Lisäksi asiakas saa halutessaan autoihin asennettavan tiedonkeruulaitteen, jonka avulla voidaan seurata tienhoitoon liittyviä prosesseja, esimerkiksi suolan käyttötietoja.


”Asiakkaamme voivat tiedonkeruulaitteiden pohjalta kehittää omaa liiketoimintaansa ja prosessejaan”, Juha Jääskelä kertoo.


Jyskässä valmistuu vuosittain noin 200-300 kpl aurakalustoja ja noin satakunta tienhoitoautomaattia. Henkilöstövahvuus on 25 ja toimitilaa on 2300 neliömetriä. Tilatarpeiden muutokset ovat hoituneet joustavasti Jykes Kiinteistöjen kanssa.

 

Kasvua haetaan viennistä

Yrityksen myynnistä noin 70 % menee vientiin, tärkeimmät markkina-alueet ovat IVY-maat, Baltia ja Pohjoismaat. Uutta kasvua haetaan erityisesti vientimarkkinoilta.


 ”Venäjä on merkittävin ostaja, kansainvälisen tilanteen kiristyessä on ollut lievää epävarmuutta, mutta vienti on edelleen vetänyt. Kaukaisimmat kohteet, jonne tuotteitamme viedään, sijaitsevat melkein toisella puolella maapalloa, Japaninmeren rannalla sekä Siperiassa”, toimitusjohtaja Jääskelä kertoo.


Kansainvälisten yhteyksiensä vuoksi Arctic Machine Oy:n Jyskän tehtaalla vierailee vuosittain paljon kansainvälisiä ryhmiä ja yksittäisiä henkilöitä tutustumassa yritykseen. Vieraita on käynyt vuosittain noin 300-500 henkilöä.


”Meillä on täällä hyvät ja toimivat tilat, joten esittelemme täällä mielellämme toimintaamme vieraillemme.”


Referenssejämme