Jykia

Ajankohtaista

Yrityskaksikko Telog ja Oteran tekevät yhteistä tulosta ja kasvua Jykes Kiinteistöjen Spinaakkerissa


11.12.2015

Työyhteenliittymä Telog Oy (perustettu 2010, pääomistaja ruotsalainen Netel Group) ja Oteran Oy (perustettu 2009, rakennusalan sijoittajien ja henkilöstön omistama) toimivat työyhteenliittymänä Jykes Kiinteisöjen Spinaakkeri-kiinteistössä Mattilanniemessä. Telog keskittyy tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen rakentamiseen ja Oteran maanrakennukseen ja siltarakentamiseen. Työyhteenliittymänä yritykset sitten urakoivat niin tele-ja sähköverkkoja. Molemmat yritykset toimivat projektijohtotehtävissä koko maan alueella ja Telog Oy lisäksi Baltiassa.

Telog Oy ja Oteran Oy tekevät tiivistä yhteistyötä – jopa niin tiivistä, että heillä on yhteiset toimitilat Jykes Kiinteistöjen Spinaakkeri-kiinteistössä Mattilanniemessä. Telog ja Oteran muodostavat myös työyhteenliittymän, jonka avulla toteuttavat laajoja kokonaisprojekteja yhdessä.

Telog-Oteran tuli vuonna 2013 Jyväskylään, ja nykyinen tila oli heidän ensimmäinen toimitilansa Jyväskylässä.

-Kun 2013 lähdettiin liikkeelle, näissä tiloissa oli kaksi miestä. Nyt on liki kymmenen miestä näissä tiloissa, Oteranin projektinjohtaja Pekka Ulvila kuvaa kasvua.

Vuokranantajan joustavuus, keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet tekevät toimitiloista tuottavat

-Keskeinen valintaperuste nykyisille toimitiloille olivat ennen kaikkea hyvä liikenneyhteydet ja kohtuullinen vuokrataso. Meillä käy paljon asiakkaita, ja siksi on tärkeää että tilat ovat asialliset. Se, että asiakkaat haluavat tulla meille eikä päinvastoin on tärkeä tehokkuutta lisäävä tekijä: aikaa ja matkakuluja säästyy, Pekka Ulvila sanoo.

-Jos näitä Spinaakerin tiloja ei meillä olisi niin sitten oltaisiin varmaan jossain ”puskassa”. Todennäköisesti olisi jouduttu hakemaan tilat etäämmältä, sen verran laajasti tilaratkaisuja alkutilanteessa selviteltiin.

-Riittävän hyvät ja asialliset puitteet pitää olla. Toisaalta asiakkaat kiinnittävät huomiota myös siihen, jos tilat ovat liian prameat, Oteranin projektinjohtaja Pekka Ulvila kuvaa toimitilojen ilmeen tasapainoa.

-Meidän tyyppisessä bisneksessä kiinteiden kulujen joustavuus on tärkeää. Me ei kaivata lisäpalveluja, joita jossakin toisessa kiinteistössä olisi ollut pakko ottaa ja olisi vain tullut lisäkuluja.

Meillä pidetään paljon palavereita: neukkaria tarvitaan viikoittain, minkä lisäksi pidetään omissa tiloissa erilaisia työpalavereja. Palavereja kertyy kuukaudessa kymmeniä, mutta aina niihin löytyy jostakin päin kiinteistöä vapaata tilaa.

-Nyt meillä on aika hyvät sopimusehdot, ja on katsottu uudestaan tilavuokria ihan joustavasti. Kyllä Jykes Kiinteistöjä voi pitää hyvänä ja joustavana vuokranantajana. Jos olisi ollut kovin jäykkää, ei me oltaisi viihdyttykään, Pekka Ulvila sanoo.


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme