Jykia

Ajankohtaista

Yksi Jyväskylän seudun suurimmista teollisuusinvestoinneista vuosiin saatiin harjakorkeuteen


19.01.2018

Tuuliturbiinivaihteita valmistavan Moventas Gears Oy:n laajennus on harjakorkeudessa. Laajennuksen kerrosala on 4147 kem² ja se mahdollistaa tuotantokapasiteetin kasvattamisen ja tuo myös kaivattua lisätilaa tuotekehityksen ja tuotetestauksen tarpeisiin. Jykia Oy:n rakennuttaman laajennuksen harjannostajaisia vietettiin perjantaina 19.1

 

Uusi kokoonpanohalli ja koeajokenttä mahdollistavat tuotannon tehostamisen

”Uusi kokoonpanohalli sekä koeajokenttä poistavat pullonkaulan tuotannostamme. Tehtaan käynnistyttyä pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntään ja takaamaan virheettömät tuotetoimitukset asiakkaille”, summaa Moventas Gears Oy:n toimitusjohtaja Arto Lahtela.

 

Kiinteistö on Jykia Oy:n omistuksessa, jossa Moventas Gears on vuokralaisena.

 

”Jykia oli luonnollinen valinta, koska he rakennuttivat myös alkuperäisen tehtaan vuonna 2009 ja yhteistyö heidän kanssaan on sujunut saumattomasti”, jatkaa Moventas Gears oy:n toimitusjohtaja Arto Lahtela.

 

Lisää työpaikkoja

Moventaksen laajentaminen Jyväskylässä on elinkeinopoliittisesti tärkeä asia. Olemme tyytyväisiä saadessamme olla mukana takaamassa uusien työpaikkojen syntymistä Jyväskylän seudulle”, kertoo toimitusjohtaja Seija Takanen Jykia Oy:stä.

 

”Olemme palkanneet kymmeniä ihmisiä ennakoiden laajennuksen tuomia resurssitarpeita. Varsinaisestihan resursointi etenee, kun tehdas pääsee täyteen vauhtiin 2019 mennessä”, kertoo Lahtela.

 

”Alihankkijakunnalle tämä on myös erittäin merkittävä ja työllistävä hanke. Moventas toimii laajalti yhteistyössä Jyväskylän alueen konepajateollisuuden yritysten kanssa”, jatkaa Lahtela.

 

”Eteläportin alueen kehityspotentiaalia kartoitetaan parhaillaan ja luodaan mahdollisuuksia uudelle työpaikkarakentamiselle sekä palveluille,” kertoo Takanen.

 

Moventas Gears Oy on suomalainen yhtiö ja yksi maailman suurimmista tuuliturbiinivaihteiden valmistajista. Jyväskylässä Moventas Gears Oy:llä on kaksi tuotantolaitosta. Ikolan tuotantolaitoksessa valmistetaan vaihteiden sisäosia, suoritetaan vaihteiden kokoonpanoa, koeajoa, maalausta sekä huoltoon tulevien vaihteiden purkua.

 

Tuotanto laajennusosalla käynnistyy huhtikuussa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Seija Takanen, Jykia Oy

040 519 5732, seija.takanen@jykia.fi

 

Toimitusjohtaja Arto Lahtela, Moventas Gears Oy

040 7523055, arto.lahtela@moventas.com

 

Jykia Oy on merkittävä toimitilojen ja työpaikka-alueiden kehittämiseen ja omistamiseen keskittynyt toimija Jyväskylän alueella. Vuonna 1983 perustetun Jykia Oy:n (ent. Jykes Kiinteistöt) omistavat Jyväskylän kaupunki, Laukaan kunta ja Muuramen kunta. Omistuksessa on teollisuus-, toimisto- ja varastotiloja. Lisäksi yhtiöllä on ulkopuolisia kiinteistöjä hallinnoitavana. www.jykia.fi

 


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme