Jykia

Ajankohtaista

YIT ja Jykia Oy käynnistävät yhdessä merkittävän toimitilaprojektin Kankaan alueelle Jyväskylään


24.11.2017

Jykia Oy ja YIT Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Kankaalle rakennettavasta toimistorakennuksesta. Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke. Entisen paperitehtaan alueelle rakennetaan kaupunginosa, jossa asutaan ja työskennellään. Kankaan kehitysyhtiön laatiman masterplanin mukaisesti uusi toimistorakennus sijoittuu vanhan paperitehtaan pohjoisosaan. Neliöitä rakennuksessa tulee olemaan noin 7000.

 

Työpaikkarakentaminen Kankaalla käynnistyy

Jykia vastaa hankkeessa toimitilojen vuokrauksesta, myynnistä, markkinoinnista ja konseptikehityksestä. YIT Rakennus Oy:n vastuulla on kohteen rakennuttaminen ja rakentaminen. Uusi toimistorakennus tuo kaivattua vauhtia alueen työpaikkarakentamiseen. Valmistuttuaan kiinteistössä työskentelee noin 350 työntekijää.

 

”Kankaan asuntorakentaminen on lähtenyt odotuksia reippaammin käyntiin ja nyt on hyvä hetki vauhdittaa myös työpaikkarakentamista.  Olemme innolla mukana rakentamassa Kankaasta uutta haluttua työpaikka-aluetta”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

 

Kankaan Arkiksi nimettyyn toimistorakennukseen etsitään parhaillaan ankkuriyritystä. 

”Käymme parhaillaan neuvotteluita mahdollisten ankkuriyritysten kanssa. Palvelukonsepti ja kiinteistön brändi luodaan ankkuriyrityksen ympärille. Tavoitteenamme on luoda innostava ja hedelmällinen ekosysteemi, joka tuo lisäarvoa yrityksille”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen. 

 

Rakennukseen tulee kattava palveluvalikoima yrityksien ja alueen asukkaiden tarpeisiin. Muun muassa työntekijöitä ja kaupunkilaisia palveleva ravintola tulee sijoittumaan rakennuksen sisääntuloaulaan. 

 

”Olemme tyytyväisiä saadessamme Jykian kumppaniksemme. Heillä on pitkä kokemus konseptikehityksestä ja vuokralaishankinnasta”, kertoo aluejohtaja Mikko Räty, YIT Rakennus Oy:stä. 

 

”YIT:llä on Kankaalla rakenteilla useita asuntokohteita. Toimitilahanke täydentää hienosti alueen palvelurakennetta ja siten tuo lisäarvoa myös alueen asukkaille”, jatkaa Räty.

 

Kumppanuushanke yksityisen ja julkisen toimijan välillä

Jykian toimintaa on uudistettu ja suunnattu kumppanuuksien rakentamiseen. Kumppanuushankkeissa yhdistyy julkisen toimijan sekä yksityisten yritysten vahvuudet. Verkostoitumalla luodaan lisäarvoa hankkeisiin.

 

”Myös elinkeinoyksikön sijoittumispalvelut ovat mukana yhteistyössä. Talouden kasvuvauhti on nyt hyvä Jyväskylässä ja muuallakin Suomessa. Kankaan vetovoimaisia toimitiloja tarvitaan myös uusille tänne sijoittuville yrityksille”, sanoo Jyväskylän elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja Anne Sandelin.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Seija Takanen, Jykia Oy

040 519 5732

 

Aluejohtaja Mikko Räty, YIT Rakennus Oy

0400 837 402

 

Kangas:

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, entinen paperitehdas ja tulevaisuuden älykäs kaupunginosa, jossa asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään. Kankaan suunnittelussa ja toteutuksessa vanhojen kaavojen tilalle vaihtuvat uudet oivallukset ja viisaat ratkaisut, alueen mielenkiintoista historiaa unohtamatta. Vuonna 2040 Kankaalla kaavaillaan asuvan yli 5000 ja työskentelevän noin 2100 ihmistä.

www.kangas.fi

 

Jykia:

Jykia oy on Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen omistama kiinteistökehitysyhtiö. Yhtiö toimii elinkeinopoliittisesti tärkeissä yritystoimintaa tukevissa hankkeissa yhteistyössä alueen yksityisten toimijoiden kanssa. 

www.jykia.fi

 

YIT Rakennus Oy:

YIT luo parempaa elinympäristöä kehittämällä ja rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita. Visionamme on tuoda enemmän elämää kestäviin kaupunkeihin. Haluamme erottautua välittämällä aidosti asiakkaista, näkemyksellisellä kaupunkikehityksellä, sitoutuneella projektien toteuttamisella ja innostavalla tavalla johtaa. Kasvumoottorinamme toimii kaupunkien kehittäminen 

kumppaneita osallistaen. Toiminta-alueemme kattaa Suomen, Venäjän, Baltian maat, Tšekin, Slovakian ja Puolan. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli lähes 1,8 miljardia euroa, ja työllistämme noin 5 300 henkilöä. Osakkeemme noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

www.yitgroup.com/fi 


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme