Jykia

Ajankohtaista

Voimala Business Parkiin syntyy todella laaja yrityspalvelujen kattaus


15.12.2015

Jyväskylän Yritystehtaan ja Tuhansien Järvien Uusyrityskeskus ry:n toiminnot siirtyvät Voimala Business Parkiin vuoden 2015 loppuun mennessä. Tämän jälkeen yhdestä paikasta löytyy apua yritysideaa miettiville ja yritystoimintaa käynnistäville sekä jo toimiville yrityksille. Voimala Business Park tarjoaa yrityksille myös uudistettuja toimitiloja.

Jyväskylän Yritystehtaan ja Tuhansien Järvien Uusyrityskeskuksen muuttojen jälkeen Voimala Business Parkiin (entiseen Keski-Suomen Taloon) syntyy poikkeuksellisen laaja yritys- ja toimitilapalvelujen tarjonta. Vuoden 2016 alusta lähtien saman katon alla on tarjolla palveluja yrityksen perustamisneuvonnasta toimivien yritysten kehittämis- ja rahoituspalveluihin.

Voimala Business Parkissa toimivat jo nyt Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy sekä Finnvera Oyj. Jykes Kiinteistöt Oy uudistaa taloon yrityksille toimitiloja.

Yritysten esihautomotoiminnasta vastaa Jyväskylän Yritystehdas Kasvun portaat -ohjelman puitteissa. Ohjelmaan valitut kasvuhakuiset tiimit saavat niin Yritystehtaan omien toimijoiden tukea kuin ulkopuolisten asiantuntijoiden sparrausta ideansa testaamiseen ja yritystoiminnan käynnistämiseen. Esihautomon tiloissa toimivat myös korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyysjärjestö JES ry ja Peliosuuskunta Expa.

”Yrityksille palveluja tarjoavien toimijoiden yhteistyömahdollisuudet kasvavat, kun toimimme kaikki samassa talossa. Yritys- ja ihmisvirta taloon lisääntyy, sillä julkisten toimijoiden lisäksi Voimala Business Parkiin on sijoittumassa alkavia ja jo toimivia yrityksiä. Tämä voi puolestaan houkutella mukaan näille yrityksille palveluja tarjoavia yrityksiä”, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n toimitusjohtaja Ari Hiltunen sanoo.

Toimitusjohtaja Juha Takala Jykes Kiinteistöt Oy:stä sanoo, että yrityksille voidaan Voimala Business Parkissa tarjota kokonaispaketti, johon kuuluu yrityspalvelujen ohella toimitilat. Voimalaan tulee tarjolle toimitiloja yksittäisistä, kymmenen neliömetrin huoneista hieman isompien yritysten tiloihin. Kaikkiaan tiloja uudistetaan alkuvaiheessa yli 30 yrityksen käyttöön.

”Saman katon alla olevalla monipuolisella palvelutarjonnalla voidaan nopeuttaa yritysten vauhtia perustamisvaiheesta kehitysvaiheeseen. Yritysten omaan kehittämistoimintaan saadaan tehokkuutta, kun palvelut ovat lähellä yrityksiä”, Takala toteaa.

Uusyrityskeskus tarjoaa pikapalvelua ja iltatapaamisia

Tuhansien Järvien Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Sakari Oikarinen sanoo, että Uusyrityskeskus uudistaa muuton jälkeen yritysten neuvontapalveluja. Jatkossa on tarkoitus tarjota walk in -tyylistä palvelua. Asiakas voi tulla ilman ajanvarausta pikaneuvontaan, jossa hän pääsee heti tapaamaan Uusyrityskeskuksen, TE-toimiston tai Jykesin asiantuntijoita. Ensikartoituksen jälkeen varataan aika pidempään henkilökohtaiseen neuvontaan.

”Voimala Business Parkissa saadaan tarvittavat palvelut nopeasti kokoon ja asiat pikavauhdilla liikkeelle. Olennaista on, että palveluja tarvitsevien vasteaika on lyhyt eikä ketään tarvitse juoksuttaa luukulta toiselle. Kun eri toimijat ovat samassa talossa, tieto kulkee nopeasti yrityskehittäjien kesken”, Oikarinen korostaa.

Oikarinen sanoo, että vuonna 2016 Uusyrityskeskuksen on tarkoitus tarjota yritysasioista kiinnostuneille neuvonta-aikoja myös iltaisin kello 16:n jälkeen.

Tuhansien Järvien Uusyrityskeskus järjestää vuosittain yli 1 500 tapaamista sekä noin 30 iltatapahtumaa alkaville ja uusille yrittäjille.

Jykes, Jykes Kiinteistöt, Tuhansien Järvien Uusyrityskeskus ja JES ry järjestävät Voimala Business Parkissa avoimien ovien päivän torstaina 11.2.2016.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ari Hiltunen, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, puh. 0400 583 210, ari.hiltunen@jykes.fi

Toimitusjohtaja Sakari Oikarinen, Tuhansien Järvien Uusyrityskeskus ry, puh. 046 921 6060, sakari.oikarinen@jykes.fi

Toimitusjohtaja Juha Takala, Jykes Kiinteistöt Oy, puh. 050 574 8434, juha.takala@jykeskiinteistot.fi

 


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme