Jykia

Ajankohtaista

Uusia yrityksiä hakeutui alkuvuodesta ennätysmäärä start up –työympäristöihin Jyväskylässä


30.08.2016

Start up -yrityksiä on muuttanut vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla kiihtyvällä vauhdilla Jykes Kiinteistöt Oy:n pienille yrityksille tarjolla oleviin tiloihin. Elokuun loppuun mennessä niihin oli muuttanut 22 uutta start up -yritystä ja kuusi muualta tullutta yritystä. Yhteensä nämä 28 yritystä työllistävät jo 60 henkilöä.

Eniten uusia yrityksiä on ict-alalta. Muita suosittuja aloja ovat konsultointi- ja valmennuspalvelut, hoiva-ala sekä rakennusalan palvelut.

Kasvaneesta kiinnostuksesta näitä Voimala Business Parkissa, Start up Leipomossa ja Mattilanniemen Spinaakkerissa tarjolla olevia tiloja kohtaan kertoo se, että niihin on muuttanut jo nyt saman verran uusia yrityksiä kuin koko vuoden 2015 aikana. Kaikkiaan Jykes Kiinteistöt Oy:n start up -ympäristöissä toimii tällä hetkellä yli sata yritystä, jotka työllistävät noin 330 henkilöä.

Jykes Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala uskoo suosion taustalla olevan sen, että vastaavanlaisia, nimenomaan aloittavan yrityksen tarpeisiin soveltuvia tiloja on niukalti tarjolla. Jykes Kiinteistöt Oy:n viimeisen 3–4 vuoden aikana tekemät panostukset pienten yritysten toimintaolosuhteiden kehittämiseen tuottavatkin nyt tulosta, joka pitkällä tähtäimellä hyödyttää koko Jyväskylän alueen kehittymistä.

"Tiloihimme hakeutuneista yrityksistä useat ovat tulleet toiminnassaan siihen vaiheeseen, jossa kotitoimisto on haluttu jättää taakse ja siirtyä liiketoimintaa tukevaan ympäristöön, jossa on mahdollista keskittyä oman liiketoiminnan parantamiseen. Elinkeinopolitiikan näkökulmasta tämä lupaa hyvää, sillä monet näistä yrityksistä ovat tulevaisuuden kasvuyrityksiä. Joillakin kasvu on jo alkanut, mistä kertoo se, että ne ovat siirtyneet jo suurempiin tiloihin", Takala sanoo.

Joustavuus, yhteisöllisyys ja palvelut houkuttavat

Aloittavia yrityksiä Jykes Kiinteistöt Oy:n toimitiloihin vetää palautteen mukaan se, että ne sisältävät kaikki yrityksen tarpeet kalusteista siivoukseen ja tietoliikenneyhteyksiin. Siksi toiminnan käynnistäminen on helppoa ja nopeaa. Asiakkuuspäällikkö Kirsi Kautolan mukaan monelle yritykselle ja yrittäjälle on tärkeää myös yhteisöllisyys – toimiminen ympäristössä, jossa voi luoda kontakteja ja jakaa kokemuksia muiden yritysten kanssa.

"Olemme halunneet myös tehdä kynnyksen tilojen vuokraamiseen mahdollisimman matalaksi, joten emme edellytä esimerkiksi pitkiä vuokrasopimuksia. Tämä joustava sopimusmalli ei vaadi suuria taloudellisia sitoumuksia alkuvaiheessa, ja sitä ovat kiittäneet sekä tiloihimme sijoittuneet start up -yritykset että muualla toimivat yritykset, jotka ovat halunneet avata toimipisteen Jyväskylässä", hän lisää.

Toimitusjohtaja Takalan mukaan tilaa uusillekin start up -yrityksille löytyy edelleen etenkin Voimala Businessa Parkissa, vaikka kysyntä onkin ollut voimakasta ja tilat ovat täyttymään päin. Tulevaisuudessa hän kuitenkin arvioi olevan tarvetta uusillekin työympäristöille.


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme