Jykia

Ajankohtaista

Uusi päiväkoti aloittaa Kinkomaan Vitapoliksessa ensi vuoden alussa


02.10.2014

Kinkomaan Vitapoliksen päärakennuksessa aloittaa vuoden 2015 alussa toimintansa yksityinen päiväkoti. Päiväkoti Tenava-Satumetsä sijoittuu päärakennuksen länsisiipeen.

 

Päiväkodin toiminnasta vastaa Suomen Tenava päiväkodit Oy, jonka omistuksessa on Jyväskylän seudulla jo kuusi päiväkotia. Tenava-Satumetsän kolmeen ryhmään tulee noin 60 päivähoitopaikkaa.

 

“Vitapoliksen alueen uudet omakotitalot ja kerrostalot lisäävät päivähoitopaikkojen tarvetta. Olemme keskustelleet asiasta sekä Jyväskylän kaupungin että Muuramen kunnan edustajien kanssa. Tarve uudelle päiväkodille on selkeä”, kertoo Suomen Tenava päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Liisa Niemi.

 

”Päiväkoti vahvistaa Vitapoliksen asumispalveluja ja lisää alueen vetovoimaa asumisen näkökulmasta. Vitapolikseen on haettu tällaista palvelua jo pidemmän aikaa”, Jykes Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala sanoo.

 

Noin 550 neliömetrin tila remontoidaan päiväkotikäyttöön syksyn aikana. Saneerauksen yhteydessä remontoidaan sisätilat ja ilmanvaihtojärjestelmä ja lapsille rakennetaan aidattu leikkipiha. Vanhempien toiveita kuunnellaan päiväkodin kasvatusteeman valinnassa.

 

“Vitapolis on inspiroiva ympäristö kauniin luontonsa vuoksi. Uuden päiväkodin kasvatusteemaksi sopisi hyvin esimerkiksi luonto tai liikunta. Tavoitteena on rakentaa Tenava-Satumetsästä kodinomainen ja turvallinen päivähoitoympäristö lapsille”, Niemi kertoo.

 

Päiväkodin hoitopaikkoja ei ole rajattu alueellisesti, vaan kuka tahansa lähiseudulla asuva voi hakea päivähoitopaikkaa. Päivähoitopaikkojen hakuprosessi järjestetään syksyn aikana.

 

Tenava-Satumetsä tarjoaa kymmenkunta uutta työpaikkaa alan osaajille.

 

Suomen Tenava päiväkodit Oy on maan suurin päivähoitopalveluja tuottava yritys. Vuonna 1994 perustetun yrityksen omistavat norjalainen päiväkotialan toimija Norlandia Care Group AS sekä kolme suomalaista yksityishenkilöä. Yrityksen liikevaihto on 13 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 300 työntekijää. Toimipisteitä Etelä- ja Keski-Suomen alueella on kaikkiaan 27 ja toimintaa on tarkoitus laajentaa vähitellen.

 

Suomen Tenava päiväkodit Oy osti vuonna 2011 kuusi päiväkotia Jyväskylän seudulta. Sen omistuksessa ovat Jyväskylässä päiväkodit Aurinkoinen, Tarina, Kotipesä, Aurinko ja Aurinkosaari sekä Muuramessa päiväkoti Aurinkolahti. Lisäksi yhtiö omistaa Palokassa sijaitsevan ateriapalvelun.

 

Vitapoliksen alueen omistaa Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis, ja alueen kokonaisvaltaisesta kehittämistyöstä ja hallinnoinnista vastaa Jykes Kiinteistöt Oy. Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapoliksen omistavat Jykes Kiinteistöt Oy, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Muuramen kunta.

 

Lisätietoja:
Jykes Kiinteistöt Oy, toimitusjohtaja Juha Takala, p. 050 574 8434, juha.takala@jykeskiinteistot.fi
Suomen Tenava päiväkodit Oy, toimitusjohtaja Liisa Niemi, p. 010 8367 201, liisa.niemi@tenava.net


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme