Jykia

Ajankohtaista

Tutkimus: oikeat toimitilat voivat olla ratkaisevat start up –yrityksen menestykselle


19.11.2015

Jykes Kiinteistöjen asiakkaiden parissa toteutettu Start Up 2015 –tutkimuksen tiedot kerättiin Jykes Kiinteistöjen start up – ja kasvuyritysasiakkaiden parissa laadullisin teemahaastatteluin. Tutkimuksen toteutti Mediatum Oy.

 

Oikeanlainen toimitilatarjonta voi olla ratkaisevaa start up –yritykselle sen kriittisessä käynnistämisvaiheessa. Aloittavilla yrityksillä on tyypillisesti vähän sekä talous- että henkilöresursseja ja ne kaikki keskitetään yrityksen toiminnan ylösajamiseen. Sen vuoksi start upit arvostavat hyvin paketoitua kohtuuhintaista toimitilatuotetta, joka sisältää kaikki olennaiset yrityksen fyysiset perustoiminnot kuten toimitilan lisäksi esimerkiksi siivouksen, kalusteet, tietoliikenneyhteydet, neuvottelutilat sekä mahdollisesti erilaisia yhteisöllisiä palveluja.

 

Start up –yritykset kokevat saavansa merkittävää markkinointi- ja yrityskuvallista etua hyvin brändätystä toimitilakiinteistöstä, koska niiden oma tunnettuus on vielä alhainen.

 

Ennen kaikkea start upien ja kasvuyritysten kanssa tarvitaan uudenlaista joustavuutta, koska yrityksen tilatarve voi hyvinkin nopeasti skaalautua sekä ylös- että alaspäin. Juuri kumppanin joustavuus voi kriittisessä vaiheessa ratkaista start upin tulevaisuuden.

 

Jykes Kiinteistöjen start up –ohjelma onnistunut luomaan hyvät puitteet kasvuyrittäjyydelle

 

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että start up –yrityksille tarvitaan kohtuuhintaisia start up –toimitilapaketteja. Aloittavat yritykset myös arvostavat toimitilayhteisön oheispalveluja kuten yhteisöllisyyttä.  Lisäksi start up –yritykset kaipaavat toimitilayhteisöltä erilaisia yritysvalmennuspalveluja sekä verkottamista mm. rahoittajien kanssa.

 

Nämä erityistarpeet edellyttävät juuri start up –yrityksille räätälöityjä toimitilapalveluja. Aloittavien yritysten määrän ja menestyksen vahvistaminen edellyttää sitä, että niille sopivia toimitilatuotteita on alueella riittävästi tarjolla.

 

Summasummarum: start up –markkinaan panostaminen on tärkeä elinkeinopoliittinen investointi, joka nopeasti hyödyttää alueen koko elinkeinoelämää.


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme