Jykia

Ajankohtaista

Start up Leipomosta palvellaan suomalaisia NHL-tähtiä


09.12.2016

Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Mikael Granlund ja Leo Komarov ovat tuttuakin tutumpia nimiä kaikille jääkiekosta kiinnostuneille ja monille muillekin. Harvempi kuitenkin tietää, että heidän ja monien muiden NHL-, KHL- ja kotoisan SM-liigamme huippupelaajien luistimenterät valmistaa ja huoltaa jyväskyläläinen RamonEdge Oy, joka muutti elokuussa Start Up Leipomoon.

 

"Toimintamme on laajenemassa ja oli tullut aika siirtyä kotikonttorista tiloihin, jotka tarjoavat paremmin kasvunvaraa. Samalla saimme toimistotilat ja Jyväskylän RE-terähuoltopisteen samaan kiinteistöön, kun sitä varten löytyivät sopivasti tilat Leipomon alakerrasta", RamonEdgen toimitusjohtaja Pasi Pulkkinen perustelee muuttoa.

 

Hän arvioi, että Start up Leipomo on RamonEdgen kaltaiselle kasvuun tähtäävälle yritykselle juuri sopiva paikka. Koska toiminta perustuu verkostoitumiseen ja osaaviin alihankkijoihin, isoja toimistotiloja ei tarvita, mutta tarjolla oleville palveluille on käyttöä.

 

"Etenkin fiksut neuvottelutilat ovat olleet hyödyksi kansainvälistymiseen liittyvissä neuvotteluissa. On helppoa, kun ne löytyvät samasta rakennuksesta. Samoin keskeinen sijainti on plussaa."

 

Kohti kansainvälistymistä

RamonEdge Oy on perustettu vuonna 2009, mutta yrityksen historia ulottuu 2000-luvun alkuun. Silloin imatralainen metallialan yrittäjä Paavo Rämö alkoi kehitellä omaa konseptiaan luistinten terien huoltamiseen, profilointiin ja valmistukseen.

 

"Me muut osakkaat tulimme mukaan yrityksen perustamisen yhteydessä, ja samoihin aikoihin käynnistimme parinkymmenen jääkiekkoilijan tallin kehityksen tueksi. Sen jälkeenkin toimintaa vietiin pitkään eteenpäin harrastuspohjalta. Olisimme voineet kasvaa nopeamminkin, mutta halusimme panostaa laatuun ja asioiden perusteelliseen selvittämiseen", sanoo Pulkkinen, joka on alkuperäiseltä ammatiltaan tietotekniikkainsinööri.

 

Nyt ollaan edetty tilanteeseen, jossa yrityksellä on asiakkaita eri puolilla jääkiekkoilevaa ja luistelevaa maailmaa. Terien huollosta vastaavia, itsenäisten yrittäjien pyörittämiä, RE-terähuoltopisteitä on Suomessa seitsemän, Tsekissä, Norjassa sekä Sveitsissä yksi ja Venäjälläkin ollaan sellaista perustamassa.

 

"Meidät erottaa muista terävalmistajista se, että emme myy lainkaan raakateriä, vaan profiloimme ja teroitamme terät aina asiakkaan ja hänen tarpeidensa mukaan. Emmekä tee teriä pelkästään huippujääkiekkoilijoille, vaan nykyään jo noin puolet asiakkaista on tavallisia jääkiekkoharrastajia junnuista senioreihin."

 

"Osana kansainvälistymistä ja kasvua valmistaudumme nyt tuomaan markkinoille myös valmiiksi profiloituja teriä, joita voi ostaa kaupan hyllyltä, Ne perustuvat siihen kokemukseen ja tietämykseen, jota olemme vuosien mittaan hankkineet", Pulkkinen kertoo.

 

Kotoisaa Start Up Leipomossa

Start Up Leipomossa Pulkkinen sanoo tuntevansa olonsa kotoisaksi. Ympärillä on samanhenkistä ja innostunutta porukkaa. Joillakin on ollut myös jo käyttöä RE-terähuoltopisteen palveluille.

 

"Sinnehän voi kuka tahansa tuoda luistimensa huollettavaksi. Me teroitamme ja profiloimme myös muiden valmistajien teriä samoilla periaatteilla kuin itsekin valmistamiamme", Pulkkinen huomauttaa.


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme