Jykia

Ajankohtaista

Start up Leipomo vetää pienyrityksiä puoleensa – uutta tilaa remontoidaan lisää


14.11.2014

Yritykset löysivät Jykes Kiinteistöt Oy:n Start up Leipomon uudet tilat nopeasti. Muuttovalmiit toimitilat, hyvä sijainti ja yhteisöllinen fiilis ovat houkutelleet yrityksiä entiseen leipomorakennukseen.

 

Sisustuksessa on käytetty mielikuvitusta ja nyt seiniltä löytyy värikkäitä raitoja, tauluja ja muita erikoisia sisustusratkaisuja. Kaikkien yhteisestä olohuoneesta löytyy leposohvat ja televisio. Yhtenä erikoisuutena on sauna, joka on vuokralaisten käytettävissä.

 

Jykes Kiinteistöt Oy:n omistamaan modernisoituun rakennukseen on jo sijoittunut 16 eri toimijaa. ”Ensimmäisessä vaiheessa remontoidut toisen kerroksen tilat ovat tällä hetkellä täynnä”, Jykes Kiinteistöjen asiakkuuspäällikkö Kirsi Kautola kertoo.


Ensimmäiset yritykset muuttivat taloon syyskuun ensimmäisenä päivänä ja tänä päivänä 20 erillistä toimistohuonetta on jo vuokrattu. Start up Leipomo on kiinnostanut monen tyyppisiä toimijoita. Mukana on aloittavia yrityksiä ja jo pidempään toimineita yrityksiä. Leipomossa toimivissa yrityksissä työskentelee yhteensä noin 35 henkilöä.

 

Lisää toimitiloja muihin kerroksiin
Tällä hetkellä Leipomossa remontoidaan kellarikerroksen toimistotiloja, jotka valmistuvat käyttöön vuoden vaihteessa. Silloin saadaan tarjolle toimistotiloja, joista voi vuokrata vaikka yhden työpisteen, johon kuuluu pöytä, tuoli, tietoliikenneyhteys ja siivous. Neuvottelutilojen sekä yhteisten tilojen, kuten keittiö ja sosiaalitilat, käyttö kuuluu vuokraan. Ensi vuonna valmistuu ensimmäisen kerroksen yhteisöllinen monitoimitila, jossa voidaan tarjota 40 työpisteitä 10-20 kasvuyrityksille.

 

Pienet yritykset haluavat tilat täysin käyttövalmiina
”Pienille nykyaikaisille toimitiloille on Jyväskylässä kysyntää. Leipomossa yrityksiä on houkutellut toimitilojen lisäksi rakennuksen tarjoama yhteisöllinen fiilis”, Kautola sanoo.
Start up Leipomossa tilat tarjotaan yrityksille avaimet käteen -periaatteella. Ne saavat kalustetut tilat valmiilla tietoliikenneyhteyksillä. Lisäksi yrityksillä on käytössään neuvottelutiloja ja siivouspalveluja.
”Yritysten ei tarvitse huolehtia tietoliikenneverkkojen toimivuudesta eikä mahdollisten ongelmien korjauttamisesta”, Kautola muistuttaa.
Nisulankatu 78:n rakennus toimi 1940-luvulla leipomona. Myöhemmin se oli Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksen käytössä, ja viime ajat siellä oli ollut Jyväskylän kaupungin toimisto ja toimitiloja. Jykes Kiinteistöt hankki rakennuksen omistukseensa Jyväskylän kaupungilta.
Start up Leipomo tukee osaltaan Jykes Kiinteistöjen kasvuyritysten toimintaohjelmaa vuoteen 2020. Ohjelmassa luodaan yrityksille tiloja, joilla turvataan niiden sijoittumis- ja kasvumahdollisuudet Jyväskylän seudulla.

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Juha Takala, Jykes Kiinteistöt 050 574 8434.
www.startupleipomo.fi


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme