Jykia

Ajankohtaista

Sopiva paikka erityiseen tarpeeseen


21.09.2016

Vigiar: Vesa Peltola

Kolme seinällistä videota kertoo enemmän kuin paraskaan selitys. Tähän uskovat Vigiar Solutions Oy:n yrittäjät Timo Kosunen, Vesa Peltola ja Tapani Stjernvall. Sopivien seinien löytäminen ei ollut toimintansa alkutaipaleella olevalle yritykselle aivan helppoa, mutta onneksi sellaiset tulivat vastaan Start up Leipomossa.

"Olin pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa käymässä täällä työasioissa. Hyvännäköisiksi rempatut tilat tekivät minuun heti vaikutuksen. Silloiset omat tilamme eivät olleet meille parhaat mahdolliset  ja tuli heti mieleeni, että tämä voisi olla meille sopiva paikka", sanoo Vesa Peltola, jonka mukaan Start up Leipomossa monet asiat loksahtivat kohdalleen.

"Pelkän toimistotilan lisäksi tarjolla on meille tärkeitä ekstroja. Moderneihin ja hyvin varusteltuihin kokoustiloihin kelpaa tuoda asiakkaita, meille tärkeät tietoliikenneyhteydet toimivat ja rakennuksen alakerrasta löytyy vielä varastotilaakin."

Muuttopäätös mittanauhan avulla

Vigiar Solutions Oy muutti Start up Leipomoon keväällä 2015. Lopullisesti muuton ratkaisi se, että tarjolla oli vaatimukset täyttävä tila. Sen piti olla riittävän suuri ja ennen kaikkea riittävän korkea.

"Ratkaisu tehtiin mittanauhaa käyttäen, ja nyt kolmea toimistomme seinistä peittävät yleensä videonäytöt. Niitä tarvitaan, jotta voimme havainnollisesti esitellä, mitä kehittämämme ohjelmistot mahdollistavat", Peltola kertoo.

Näistä ohjelmista Vigiar Landscapen avulla voi toteuttaa 360 asteen videomaiseman esimerkiksi koulutustilaan. Vigiar Sentinel tuo puolestaan 360-asteisen panoraamavideon sekä mobiililaitteiden videokuvan reaaliaikaisesti tilanne/johtokeskukseen johtamisen, valvonnan tai koulutuksen tueksi. Vigiar Debriefing mahdollistaa taas asiantuntijalle selainpohjaisen videoeditoinnin ilman siihen yleensä vaadittavia perustaitoja

"Meidän vahvuutemme on liikuteltavien laitteiden hyödyntämisessä. Toinen tärkeä asia on ratkaisujen helppokäyttöisyys", Peltola summaa.

Muun muassa pelastusalalla ollaan tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita Vigiar Solutions Oy:n ratkaisuista. Mahdollisuuksia on toki paljon muitakin. Yksi osoitus kiinnostuksesta yritystä kohtaan on voitto Kasvu Openin Tulevaisuuden sairaala -kasvupolulla, joka vie yrityksen Jyväskylässä lokakuussa 2016 järjestettävään Kasvu Open Karnevaaliin.

Verkostoitumisen apuna

Paljon liikkeellä oleville Vigiar Solutions Oy:n yrittäjille Start up Leipomo on muodostunut puolessatoista vuodessa hyväksi tukikohdaksi, josta on helppo lähteä liikkeelle ja jonne on hyvä kutsua asiakkaita ja yhteistyökumppaneita tapaamisiin.

"Sijaintikin on kätevä lähellä kaupungin keskustaa. Tänne on hyvä tulla töihin vaikka pyörällä", Peltola huomauttaa

Selvää hyötyäkin usean yrityksen keskittymässä työskentely on tarjonnut. Saman käytävän ääreltä on jo löytynyt sopivia yhteistyökumppaneita.

"Meille verkostoituminen on todella tärkeää, sillä emme myy pelkästään ohjelmistoja, vaan integroituja kokonaisuuksia, joiden toteuttamisessa yhteistyökumppanit ovat välttämättömiä.  Täällä verkostoituminen tapahtuu helposti", Peltola toteaa.


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme