Jykia

Ajankohtaista

Pienten yritysten toimitilojen kysyntä jatkunut vilkkaana


19.02.2016

Jykes Kiinteistöt Oy:n tiloihin muutti vuonna 2015 yhteensä 30 startup-vaiheen yritystä ja Jyväskylän seudun ulkopuolelta sijoittunutta yritystä. Näissä  yrityksissä on lähes 80 työntekijää.

 

Jykes Kiinteistöt Oy:n toimitilatarjonta kiinnosti yrityksiä edellisvuoden tapaan myös vuonna 2015. Yhtiön uusista vuokralaisista Jyväskylän seudulle kokonaan uusina tulijoina sijoittui 11 yritystä. Näissä yrityksissä työskentelee 25 henkilöä. Startup-vaiheen yrityksiä tuli vuokralaisiksi 19 kappaletta. Näissä  yrityksissä on yhteensä  52 työntekijää.

 

”Pienten yritysten toimintaympäristöt ovat edelleen suosittuja. Esimerkiksi sijoittuvien yritysten on helppo tulla niihin, sillä voimme tarjota tilat valmiiksi kalustettuina toimivilla tietoliikenneyhteyksillä. Tarjoamme yrityksille joustavia sopimusmalleja”, Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Juha Takala sanoo.

 

Yritykset löysivät uusia toimitiloja pääosin Jyväskylässä Nisulasta Start up Leipomosta ja keskustan tuntumasta Voimala Businessparkista (entinen Keski-Suomen talo).

 

”Olemme luoneet yrityksille laajoja palvelukokonaisuuksia ja verkostomaista toimintamallia. Esimerkiksi Voimalaan synnytetään yritysten ekosysteemiä, jossa on  pienten yritysten toimintaa tukevia yhteistyökumppaneita ja tapahtumia”, Takala sanoo.

 

Jykes Kiinteistöjen teollisuusasiakkaitten liiketoiminta on myös vilkastunut.

”Teollisuuden toipuminen on näkynyt esimerkiksi työpaikkojen lisääntymisenä asiakasyrityksissämme. Jyväskylän seudulla on niukalti tarjolla vapaita teollisuustiloja, joten tarvetta uudishankkeiden käynnistämiselle on yhä enemmän. Olemme jo käyneet neuvotteluja teollisuusyritysten kanssa toimitilalaajennuksista”, Takala kertoo.

 

Vuoden lopussa yhtiöllä oli toimitiloissaan vuokralaisina yhteensä 187 yritystä tai yhteisöä. Toimitilojen täyttöaste oli 94 prosenttia.

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Juha Takala, Jykes Kiinteistöt Oy, p. 050 574 8434, juha.takala@jykeskiinteistot.fi

 

Jykes Kiinteistöt Oy on merkittävä toimitilojen ja työpaikka-alueiden kehittämiseen ja omistamiseen keskittynyt toimija Jyväskylän alueella. Vuonna 1983 perustetun Jykes Kiinteistöt Oy:n omistavat Jyväskylän kaupunki, Laukaan kunta ja Muuramen kunta. Omistuksessa on teollisuus-, toimisto- ja varastotiloja yrityspuistoissa ja muilla keskeisillä paikoilla. Lisäksi yhtiöllä on ulkopuolisia kiinteistöjä hallinnoitavana. www.jykia.fi


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme