Jykia

Ajankohtaista

Leipomossa tehtiin maailman nopein muutto


29.04.2016

Siinä meni viisi minuuttia, kun pääkonttori muutti uusiin tiloihin. Työntekijämäärän kasvaessa Lujahormi Ky:n tilat kävivät pieniksi Start up Leipomossa. Yrityksen kaipaama suurempi tila löytyi todella läheltä.

 

”Muutto isompaan kävi kätevästi, kun siirryimme naapurihuoneeseen”, Lujahormin yrittäjä Juha Lehtimäki kertoo.

Lujahormi muutti Jykes Kiinteistöjen Leipomoon Jyväskylän Nisulaan kesällä 2015, pienestä autotallissa sijainneesta toimistosta. Saman kevään aikana yrityksen nimi oli vaihtunut STP Nuohouksesta Lujahormiksi ja nuohousten lisäksi yritys oli alkanut markkinoida vanhojen savupiippujen saneerauspalvelua. Jyväskyläläisyrityksessä työskenteli tuolloin Lehtimäen lisäksi yksi ihminen. Tällä hetkellä Lujahormi työllistää 35 ihmistä.

”Pärjäsimme Leipomossa aika pitkään pienemmillä tiloilla, kun käytössämme oli yhteisiä tiloja neuvotteluhuoneesta saunaan”, Lehtimäki sanoo.

Vanhojen talojen paloturvallisuus kuntoon

Lujahormi on nuohoojien perustama yritys, joka tekee savupiippujen ja tulipesien korjauksia Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pirkanmaan ja Etelä-Suomen alueella. Seuraavaksi toimintaa on tarkoitus laajentaa Seinäjoen seudulle. Yritys tarjoaa myös nuohouspalvelua Äänekoskella. Lujahormin 35 työntekijästä parisenkymmentä toimii Jyväskylän seudulla. Heistä kymmenkunta pitää tukikohtanaan Leipomoa.

”Yrityksen kasvu on ollut suurta, mutta se on tapahtunut luontevalla tavalla”, Lehtimäki miettii.

Lujahormin kovan kasvun taustalla on ikääntyvä suomalainen rakennuskanta. 1950-luvulla rakennettujen talojen materiaalit ovat aikansa lapsia, eivätkä talot ole paloturvallisuuden osalta läheskään aina 2010-luvun vaatimustasolla.

”Savupiipuista ja tulisijoista aiheutuvia tulipaloja sattuu koko ajan enemmän. Pystymme korjaamaan piipun ilman sen purkamista.”

Toimistossa yksi murhe vähemmän

Lehtimäki on mielissään, että yritys on voinut kasvaa toimitilojensakin puolesta helposti ja nopeasti. Hän pitää Leipomon tiloja Lujahormin kaltaiselle yritykselle erinomaisina.

”Kasvutarpeen mukaan on mahdollista vuokrata lisää toimitilaa läheltä. Kysyntää on ollut siinä määrin, että toiminnan kasvattamiseen on edelleen paineita”, Lehtimäki laskee.

Hän näkee suurena etuna, että Leipomossa yritysihmiset tapaavat toisiaan ja verkottuvat keskenään.

Leipomon konseptia Lehtimäki kiittää helpoksi ja kustannustehokkaaksi.

”Saimme valmiiksi kalustetut tilat nopeasti käyttöömme. Tietoliikenneyhteydet toimivat ja esimerkiksi siivouspalvelut tulevat automaattisesti.”

”Ikinä ei ole tarvinnut murehtia toimistohommia. Sen osalta on päässyt helpommalla.”

Hän arvostaa myös Jykes Kiinteistöjen tarjoamaa yrityskohtaista palvelua. Lujahormi vuokrasi kesällä 2015 Leipomon tilojen lisäksi Tikkakoskelta 250 neliömetrin hallin, jossa sillä on huolto- ja varastotilaa.

Teksti ja kuva: Tommi Salo


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme