Jykia

Ajankohtaista

Kuljetusliike Ville Silvastille uusi ajoneuvokeskus Jyväskylään


21.06.2018

Kuljetusliike Ville Silvasti ja Jykia ovat allekirjoittaneet esisopimuksen uuden ajoneuvokeskuksen rakentamisesta Jyväskylään.

 

Kuljetusliike Ville Silvasti on erikois- ja raskaskuljetuksiin sekä projektilogistiikkaan erikoistunut suomalainen perheyritys, joka toimii Euroopassa ja Venäjällä. Tällä hetkellä yritys työllistää 180 henkeä.

 

”Olemme laajentuneet vuosien aikana. Ostettuamme tanskalaisen kilpailijamme vuonna 2017, meistä tuli erikoiskuljetusalan merkittävin tekijä Pohjois-Euroopassa. Ymmärrettävästi toimitilamme ovat käyneet epäkäytännöllisiksi ja olemme jo vuosien ajan suunnitelleet laajennushanketta. Jykian toimintamalli on juuri sitä mitä tarvitsemme ja nyt koemme löytäneemme kumppanin, joka pystyy tekemään meille modernit ja toimintaamme tukevat tilat”, kertoo kuljetusliike Ville Silvastin toimitusjohtaja Ville Silvasti.

 

Yrityksille avoin urakkakilpailu

Kumppanuushanke on Jykian uudenlainen tapa toimia, jossa tavoitteena on luoda saumaton prosessi aina tontin löytämisestä uudisrakennuksen valmistumiseen asti. Avain projektin onnistumiseen on avoin yhteistyö ja erilaisten vaihtoehtojen läpikäyminen yrityksen kanssa.

 

”Edellytykset hankkeen onnistuneeseen läpivientiin alkaa tarvekartoituksella asiakasyrityksen kanssa. Projekti rakennetaan aina yrityskohtaisesti ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Jykia ottaa kokonaisvastuun hankkeen eteenpäin viennistä. Erityisen tärkeää on löytää luottamus ja toimia avoimesti kumppaneiden kanssa koko projektin ajan”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

 

Kuljetusliike Ville Silvasti tekee kiinteistöyhtiön kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Jykia myy osuutensa uudesta yhtiöstä viiden vuoden kuluttua eli Jykian kannalta tärkeä exit on sovittu.

 

Hankkeelle on varattu tontti Jyväskylän Seppälänkankaalta. Syksyllä 2018 järjestetään julkinen urakkakilpailu, jossa yritykset voivat tarjota myös omia tonttejaan. Rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta 2018 ja kiinteistö on valmis käyttöönotettavaksi vuoden 2019 lopulla.

 

Jyväskylälle merkittävä hanke

Jykia Oy:n omistajien Jyväskylän, Muuramen ja Laukaan käynnistämä yrityksen uudistusohjelma on edennyt suunnitelmien mukaan. Jykian rooli on mahdollistaa yritysten kasvu ja sijoittuminen alueelle tarjoamalla tarpeenmukaisia toimitiloja. Tämän hankkeen myötä Silvastin kotipaikka siirtyy Jyväskylään.

 

”Voimakkaasti kasvava kansainvälinen yritys on Jyväskylälle ensiarvoisen tärkeä. Silvasti edustaa juuri tällaista yritystä ja kaupungin tahtotila on tarjota Silvastille mahdollisuudet kasvuun. Jykian rooli kaupungin elinkeinopoliittisessa työkalupakissa on toimia asiantuntijana yritysten toimitila-asioissa ja tässä he ovat onnistuneet”, kiittää Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

 

”Uudishanke on kooltaan noin 3000m², ja kiinteistöön tehdään tilat toimistolle ja huoltotoiminnalle. Allekirjoitimme esisopimuksen Jykian kanssa ja pitkään suunnitelmissa ollut hanke lähtee viimein käyntiin”, summaa Silvasti.

 

”Olemme innoissamme päästessämme toteuttamaan Pohjois-Euroopan johtavalle erikoiskuljetuksiin keskittyneelle kuljetusyritykselle ajoneuvokeskuksen Jyväskylään. Jykialla on hankkeessa kokonaisvastuu. Hoidamme myös rahoitusjärjestelyt sekä rakennuttamisen”, kertoo Takanen.

 

Lisätietoja

Ville Silvasti, toimitusjohtaja

0400 704 460

ville@silvasti.com

 

Seija Takanen, toimitusjohtaja

040 519 5732

seija.takanen@jykia.fi


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme