Jykia

Ajankohtaista

Kasvuyritys löysi omannäköiset tilat Start up Leipomosta


21.09.2016

Almerin Juha Möttönen

Kun vaativaa ja nopeatempoista digitaalista tuotekehitysprojektia varten perustettu yritys kasvattaa toimintaansa nopeasti ja palkkaa useita työntekijöitä samanaikaisesti, kohdistuu työskentelytiloihinkin erityisiä vaatimuksia. Henkilökohtaista oppimisympäristöä (PLE) EU-ohjelmassa kehittävä Almerin Oy löysi omannäköiset tilat Start Up Leipomosta.

"Kävimme läpi useita paikkoja, mutta nämä tarjosivat meille sopivimman ympäristön. Ennen kaikkea halusimme koota kehittäjät työskentelemään tiiviinä ryhmänä oikean kokoiseen tilaan, jossa nettiyhteydet ja muut fasiliteetit ovat kunnossa ja kahvinkeitin toimii",  projektikoordinaattori ja tiiminvetäjä Juha Möttönen Almerin Oy:stä kertoo.

Tilat tarvittiin myös nopeasti, sillä vuoden 2016 alussa toimintansa käynnistänyt Almerin on palkannut uusia työntekijöitä kovaa vauhtia. Syyskuussa heitä oli jo 15.

"Joustavuus tässä suhteessa oli tärkeää. Start up Leipomossa saimme ilman odottelua kesäkuussa käyttöömme juuri remontoidut tilat, jotka ovat toimineet mainiosti. Itse asiassa meillä on käytössä kaksi erillistä tilaa, josta toisen vaihdoimme isompaan heinäkuussa. Plussaa tarjoaa vielä se, että tarvittaessa käytössä on kokoustiloja", Möttönen sanoo.

Mukana IMAILE-pudotuspelissä


Jatkossa nykyiset tilat saattavat tosin käydä pieniksi, jos kehitystyö etenee toivotulla tavalla. Möttösen mukaan yrityksen taustalla oleva kuvio on nimittäin varsin ainutlaatuinen.

"Almerinin perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Laitinen huomasi vuonna 2015, että käynnistymässä on EU:n rahoittama IMAILE-ohjelma, jossa kehitetään henkilökohtaisia oppimisympäristöjä. Almerin perustettiin ohjelmaan osallistumista varten ja se valittiin mukaan."

"IMAILE käynnistyi tammikuussa, ja aluksi mukana oli kahdeksan ryhmää eri puolilta Eurooppaa. Kesäkuussa jatkoon valittiin neljä, joista me olimme yksi. Joulukuussa tehdään viimeinen karsinta, jonka jälkeen kaksi jatkaa heinäkuuhun 2017, jolloin oppimisympäristön tulee olla valmis".

Teemme oppimisesta hauskaa

Jos Almerin selviytyy jatkoon joulukuun karsinnasta, työvoimaa tarvitaan edelleen lisää. Myös jatkonäkymät näyttävät hyviltä, sillä valmiista tuotteesta ollaan jo nyt kiinnostuneita.

"Meidän tarkoituksemme on tehdä oppimisesta hauskaa. Kehitteillä oleva oppimisympäristömme tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden tehdä itse oma persoonallinen oppimispolkunsa ja lähteä etsimään tietoa hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Siinä hyödynnetään muun muassa lasten tottumusta erilaisten älylaitteiden käyttöön" kuvailee Möttönen, jolla itsellään on taustaa pelimaailmasta.

Almerinin kehittämä henkilökohtainen oppimisympäristö on tarkoitettu IMAIL-ohjelman mukaisesti ennen kaikkea peruskouluikäisille ja sen painopiste on luonnontieteiden opiskelussa. Möttösen mukaan oppimisympäristö on kuitenkin universaali, joten käyttömahdollisuuksia löytyy tarvittaessa paljon laajemmaltikin.


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme