Jykia

Ajankohtaista

Jyväskylän suurin teollisuusinvestointi vuosiin, Moventaksen laajennus, alkaa keväällä 2017


23.01.2017

Jyväskyläläisen tuuliturbiinivaihteita valmistavan Moventaksen kovaan kasvuun vastataan investoimalla tehtaan laajennukseen. Vuonna 2009 Jykes Kiinteistöt rakennutti Moventakselle Etelä-Keljoon maailman moderneimman hammasvaihdetehtaan, jossa robotit kulkevat työpisteiden välissä. Tällä hetkellä Jyväskylässä työskentelee noin 350 henkeä ja tilaa on noin 16 000 m².

 

Jykes Kiinteistöt ja Moventas ovat sopineet investoinnista, joka käsittää noin 3500 m² laajennuksen Etelä-Keljossa sijaitsevan nykyisen tehtaan viereen. Kokonaisinvestointi Jyväskylään on noin 17 M€, josta rakentamisen osuus noin 7 M€. Laajennus mahdollistaa tuotantokapasiteetin kasvattamisen ja tuo myös kaivattua lisätilaa tuotekehityksen ja tuotetestauksen tarpeisiin.

 

Moventaksen henkilöstömäärä kasvaa tänä vuonna arviolta 35 henkilöllä ja laajennus mahdollistaa yhteensä noin sadan hengen työllistämisen, kun laajennus on täydessä käytössä. Rakennushankkeen työllistämisvaikutus on noin 45 henkilötyövuotta. Alihankkijoita kapasiteetin lisäys työllistää saman verran.

 

Moventas tähtää edullisen tuulienergian tuotantoon kehittämällä tuotteitaan ja palveluitaan. Tuulivoima on saavuttanut kustannuksiltaan erittäin kilpailukykyisen aseman uusiutuvana energiamuotona. Tuuliturbiinien valmistaminen on kehittynyt muistuttamaan autoteollisuuden käytäntöjä, jotka ovat kulurakenteeltaan hyvin pitkälle hiottuja. Moventaksen asiakkaat ovat kansainvälisiä, merkittäviä turbiinivalmistajia. Kysyntä maailmalla on suurta ja koko tehtaan tuotanto menee vientiin. Moventaksen menestys perustuu tuotteen korkeaan laatuun ja tuotekehitykseen.

 

- Modernien tuotantotilojen ja henkilöstön korkean ammattitaidon ansiosta olemme pystyneet takaamaan tuotteidemme huippulaadun ja sitä kautta luotettavat asiakassuhteet, kertoo Moventas Gears Oy:n toimitusjohtaja Arto Lahtela.

 

Investointi tukee elinkeinopolitiikkaa, tuo työpaikkoja ja on tärkeä viesti teollisuuden elpymisestä alueella.

 

- Merkittävä investointi korkean teknologian teollisuuteen on erinomainen asia. Tämä kertoo erityisesti Moventaksen kilpailukyvystä, mutta myös siitä, että Jyväskylässä reagoidaan nopeasti. Haluamme osoittaa yrityksille, että tänne on helppo investoida ja asiat sujuvat, sanoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

 

Jykes Kiinteistöllä ja Moventaksella on pitkä ja hyvin toiminut vuokrasuhde, joten Jykes Kiinteistöt on luonteva laajennuksen toteuttaja.

 

- Moventaksen tapauksessa neuvottelut aloitettiin loppuvuodesta, suunnittelu on käynnistetty ja rakentamaan päästään alkukeväästä. Asiakas saa tarvitsemansa tilat käyttöönsä vuoden vaihteessa.

Työpaikkojen säilyttäminen ja uusien luominen on tärkeää alueen elinvoimaisuuden kannalta. Tavoitteemme on olla elinkeinoelämän työkalu ja luoda alueelle työpaikkoja varmistamalla mm. teollisuuden pysyminen ja vahvistuminen, summaa Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Seija Takanen.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Arto Lahtela, Moventas Gears Oy, arto.lahtela@moventas.com,

040 7523055

Toimitusjohtaja Seija Takanen, Jykes Kiinteistöt Oy, seija.takanen@jykeskiinteistot.fi,

040 519 5732

 

MOVENTAS Moventas on uusiutuvan energian teknologia-asiantuntija ja palveluntarjoaja. Moventaksen teknologia pyrkii alentamaan uusiutuvan energian tuotantokustannuksia kautta tuulivaihteen laite-elinkaaren, taidokkaasta vaihdesuunnittelusta ja -valmistuksesta laajoihin huoltopalveluihin useimmille vaihdemerkeille. Moventaksen omistaa globaali teollisuusryhmä Clyde Blowers. Lue lisää osoitteessa www.moventas.com

 

JYKES KIINTEISTÖT Jykes Kiinteistöt Oy on merkittävä toimitilojen ja työpaikka-alueiden kehittämiseen ja omistamiseen keskittynyt toimija Jyväskylän alueella. Vuonna 1983 perustetun Jykes Kiinteistöt Oy:n omistavat Jyväskylän kaupunki, Laukaan kunta ja Muuramen kunta. Omistuksessa on teollisuus-, toimisto- ja varastotiloja yrityspuistoissa ja muilla keskeisillä paikoilla. Lisäksi yhtiöllä on ulkopuolisia kiinteistöjä hallinnoitavana. www.jykia.fi


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme