Jykia

Ajankohtaista

Jyväskylän start up -ympäristöihin on tullut nopeasti kymmeniä uusia yrityksiä


23.09.2015

Jykes Kiinteistöt Oy:n tarjoamiin tiloihin on sijoittunut reilun vuoden aikana yli 30 start up -yritystä ja Jyväskylän seudulla uutta liiketoimintaa käynnistänyttä yritystä. Yritysten tiloissa on nyt noin 80 työntekijää.

 

Jykes Kiinteistöjen start up -ympäristöihin on sijoittunut reilussa vuodessa yhteensä 21 start up -yritystä, jotka työllistävät lähes 60 henkilöä.

 

Samalla ajanjaksolla tiloissa aloitti 11 Jyväskylään sijoittunutta uutta yritystä. Näissä työskentelee noin 20 työntekijää.

 

”Kynnys aloittaa yritystoiminta Jyväskylän seudulla on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi. Pienille yrityksille tarjotaan hinta-laatusuhteeltaan sellaisia tiloja, että ne voivat irtautua kotitoimistoistaan kohti tuloksellisempaa liiketoimintaa”, Jykes Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala sanoo.

 

Suurin osa pienistä yrityksistä on sijoittunut Jykes Kiinteistöjen tarjoamiin tiloihin Spinaakkerissa, Start up Leipomossa sekä Keski-Suomen Talossa.

 

Uusissa start up -ympäristöissä Spinaakkerissa ja Start up Leipomossa toimii tällä hetkellä kaikkiaan 73 yritystä, joissa työskentelee noin 220 henkilöä.

 

”On elinkeinopoliittisesti tärkeää vastata alkavien yritysten ja Jyväskylän seudulle sijoittuvien yritysten tilatarpeisiin ja kehittää palveluita edelleen”, Takala korostaa.

 

Jyväskylään yrityksiä Tampereelta, Oulusta ja pääkaupunkiseudulta

 

Jyväskylässä uutta liiketoimintaa käynnistäneet yritykset ovat monipuolistaneet alueen toimialatarjontaa. Jyväskylän seudulle on sijoittunut muun muassa ohjelmistoalan, taloushallinnon, turvallisuusalan, rakennusalan ja terästeollisuuden yrityksiä.

 

Jyväskylä on houkutellut yrityksiä laajasti eri puolilta Suomea. Tärkeimpiä tulosuuntia ovat olleet Tampere, Oulu ja pääkaupunkiseutu.

 

”Jyväskylän vahvuutena pidetään logistisesti keskeistä sijaintia. Uuden toimipisteen avaamista on pidetty valmiin konseptin ansiosta helppona. Myös joustavat sopimusmallit ovat saaneet kiitosta”, Takala kertoo.

 

Jykes Kiinteistöjen konseptissa yrityksille tarjotaan valmiiksi kalustettuja toimitiloja sekä toimivat ICT-palvelut. Yritykset saavat käyttöönsä myös yhteisiä tiloja, kuten neuvotteluhuoneita ja keittiön.

 

”Odotamme, että sijoittuvien yritysten kiinnostus Jyväskylän seutuun jatkuu loppuvuodenkin aikana vahvana ja uusia start up -yrityksiä perustetaan seudulla edelleen aktiivisesti. Meillä on selkeä tavoite, että uusia työpaikkoja on tultava nopeasti seudulle ja se motivoi vahvasti työskentelemään uusien yritysten saamiseksi”, Takala sanoo.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Takala, Jykes Kiinteistöt Oy, puh. 050 574 8434, juha.takala@jykeskiinteistot.fi


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme