Jykia

Ajankohtaista

Jykes Kiinteistöt myy merkittävän osan omistamistaan kiinteistöistä


19.07.2017

 Jykes Kiinteistöt myy osan omistamistaan kiinteistöistä Jyväskylässä ja Muuramessa. Myydyissä kiinteistöissä on vuokrattavaa pinta-alaa noin 58 000 m2. Kauppahinta on noin 30 miljoonaa euroa. Ostajana on AB Sagax. Yritys on kiinteistösijoitusyhtiö, jonka liiketoimintaa ovat investoinnit kaupallisiin kiinteistöihin erityisesti varasto- ja pienteollisuussektoreilla.

 

Myyntineuvottelut kiinteistöportfoliosta käynnistyivät alkuvuodesta ja kauppakirjat allekirjoitettiin 30.6. 2017. Catella Property Oy toimi kaupassa myyjän neuvonantajana.

 

Tavoitteena ketterä kiinteistökehitysyhtiö ja kevennetty tase

 

Jykes Kiinteistöjen viime syksynä alkanut uudistusohjelma on edennyt suunnitelmallisesti ja yrityksen tasetta kevennetään luopumalla osasta kiinteistöjä. Yritys tulee omistajiensa linjauksen mukaan keskittämään toimintaansa enemmän hankekehittämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kehitettävillä kiinteistöillä tulee jatkossa olemaan valmis omistaja eikä Jykes Kiinteistöt jatka vuokraustoimintaa enää niin vahvasti. Myös entistä vahvempi osallistuminen kiinteistöjen rakennusprojekteihin tukee kestävää elinkeinopolitiikkaa omistajakunnissa.

 

”Uudistusohjelma on lähtenyt hyvin nopealla aikataululla käyntiin ja viemme siihen liittyvät kiinteistöjen myynnit maaliin tulevien kuukausien aikana. Jatkamme ohjelman eteenpäin vientiä ja lupaamme työskennellä elinkeinopoliittisesti oikeiden asioiden eteenpäinviemiseksi”, kommentoi Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Seija Takanen.

 

Jykes Kiinteistöille jää vielä muun muassa strategisesti tärkeät kiinteistöt ja hallinnoitavat yhtiöt.

 

”Lisäksi omistukseen jää muutama kiinteistö, joiden kehittämistä jatkamme. Taseen keventyessä saamme lisää resursseja kehitys-ja rakennushankkeisiin. Haluamme tehdä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa ja kehittää uusia yhteistyömalleja. Tuemme uusien työpaikkojen syntyä ja säilymistä alueella tarjoamalla yrityksille sopivia toimitiloja ja palveluita”, jatkaa Takanen.

 

Ostaja laajentaa toimintaansa Jyväskylään

 

Sagaxin pääkonttori on Tukholmassa ja alueelliset toimistot Helsingissä, Pariisissa ja Rotterdamissa. Sagax on avaamassa toimistoa myös Jyväskylään. Näin Jyväskylä nousee suurien kaupunkien rinnalle yhdeksi voimakkaasti kasvavaksi ja sijoittajia kiinnostavaksi alueeksi.

 

”Näin merkittävä portfoliokauppa on jälleen hyvä osoitus Jyväskylän alueen vetovoimasta. Tällainen kauppa edellyttää, että Sagax näkee pitkällä aikajaksolla Jyväskylän seudun myönteisenä ja kasvavana alueena. Toivotan uuden toimijan tervetulleeksi ja uskon, että tämä kauppa osaltaan toimii suunnannäyttäjänä uusien yhteistyömahdollisuuksien avaamisessa Jyväskylän vireän elinvoimapolitiikan toteuttamisessa”, toteaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

 

Myydyt kiinteistöt:

Ahlmaninkatu 2 (Spinaakkeri)                                                        

Harkkotie 6                                  

Kinkomaan kauppa                   

KOy Jykeskeljo                                                        

KOY Keski-Suomen talo (Voimala business park)                                                 

KOy Konekeskus                                                    

KOy Muuramen Punasilta      

KOy Terässammon yrityskeskus, Onkapannu 3                                                    

KOy Terässammon yrityskeskus, Onkapannu 8                       

KOy Yrityspaja                            

Muuramen teollisuustalo                                   

Nisulankatu 78 (Start up Leipomo)                 

Onkapannu 6 / Keskusvarasto                                                       

Palokärjentie 7                                                        

Terässampo I                              

Terässampo II                             

Terässampo IV, Savelankatu 3                                                        

Terässampo IV, Onkapannu 4                            

Valmetintie 11                                                         

Yritystie 1

 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Seija Takanen

040 519 5732

seija.takanen@jykeskiinteistot.fi

 

Hallituksen puheenjohtaja Erkki Jaala

0400 857 300

erkki.jaala@jykeskiinteistot.fi

 

JYKES KIINTEISTÖT

Jykes Kiinteistöt Oy on merkittävä toimitilojen ja työpaikka-alueiden kehittämiseen ja omistamiseen keskittynyt toimija Jyväskylän alueella. Vuonna 1983 perustetun Jykes Kiinteistöt Oy:n omistavat Jyväskylän kaupunki, Laukaan kunta ja Muuramen kunta. Omistuksessa on teollisuus-, toimisto- ja varastotiloja yrityspuistoissa ja muilla keskeisillä paikoilla. Lisäksi yhtiöllä on ulkopuolisia kiinteistöjä hallinnoitavana. www.jykia.fi

 

 

SAGAX

Sagax on kiinteistösijoitusyhtiö, joka investoi kaupallisiin kiinteistöihin erityisesti varasto- ja pienteollisuussektoreilla.
Sagax omisti 31.3.2017 toimitiloja 2 315 000 neliömetriä jakautuen 432 kiinteistöön. Suomen osuus tästä oli 961 000 neliömetriä jakautuen 250 kiinteistöön.
Sagax on noteerattu NASDAQ OMX Tukholmassa, Large Cap- listalla (SAGA A, SAGA B, SAGA D ja SAGA PREF).


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme