Jykia

Ajankohtaista

Jykes Kiinteistöt Oy Keski-Suomen Talon enemmistöosakkaaksi


14.01.2015

Jykes Kiinteistöt Oy on ostanut Keski-Suomen Osuuspankin ja Finnvera Oyj:n osakkeet Jyväskylän keskustassa, Sepänkadulla sijaitsevasta Keski-Suomen Talosta. Kaupan jälkeen Jykes Kiinteistöt Oy on Kiinteistöosakeyhtiö Keski-Suomen Talo Oy:n enemmistöosakas 60 prosentin osuudellaan. Keski-Suomen liitto on toinen merkittävä kiinteistöosakeyhtiön omistaja 29 prosentin omistusosuudella.

 

Jykes Kiinteistöjen omistamien tilojen määrä nousi osakekaupan myötä 260 neliömetristä 2.675 neliömetriin. Tilojen merkittävimmät vuokralaiset ovat Jykes Oy ja Finnvera Oyj.

 

”Olemme olleet pitkäaikaisesti omistamassa kiinteistöyhtiön osakkeita ja haluamme kantaa nykyistä enemmän vastuuta Keski-Suomen Talon toiminnallisesta ja teknisestä kehittämisestä. Uusien osakeomistusten mukaisten tilojen vuokrasopimuksia halutaan jatkaa nykyisten vuokralaisten kanssa. Toisaalta varaudumme myös asiakkaiden mahdollisiin tilatarpeiden muutoksiin kehittämällä kiinteistön toimitiloja sopivammaksi erityisesti pienille yrityksille”, sanoo toimitusjohtaja Juha Takala Jykes Kiinteistöt Oy:stä.

 

”Tällä kaupalla saadaan merkittävä toimitilakokonaisuus kiinteistöjä ammattimaisesti jalostaviin käsiin. Samalla pankki jatkaa 90-luvun alussa käynnistämäänsä kiinteistöomistusten vähentämistä, sanoo toimitusjohtaja Keijo Manner Keski-Suomen Osuuspankista.

 

”Muualla Suomessa Finnvera on jo aiemmin luopunut omista tiloista ja siirtynyt vuokratiloihin. Olemme tyytyväisiä, että myös omistamiimme tiloihin Keski-Suomen Talossa on löytynyt uusi omistaja. Jatkamme tiloissa vuokralaisena ja on hyvä, että uudella omistajalla on valmiutta ylläpitää ja kehittää kiinteistöä tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi”, kertoo aluejohtaja Juha Ketola Finnverasta.

 

Vuonna 1989 rakennetun Keski-Suomen Talon tavoitteena on ollut koota yrityselämän toimijoita saman katon alle. Siellä toimivat edelleen muun muassa Keski-Suomen liitto, Jykes Oy, Finnvera Oyj, Keski-Suomen kauppakamari ja Keski-Suomen Yrittäjät. Jykes Kiinteistöt Oy jatkaa samassa hengessä talon kehittämistä tulevaisuuden muutoksiin varautuen ja yrityselämän tarpeet huomioiden.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Juha Takala, Jykes Kiinteistöt Oy
050 574 8434, juha.takala@jykeskiinteistot.fi


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme