Jykia

Ajankohtaista

Jykes Kiinteistöillä aktiivista ja tuloksellista toimintaa


29.04.2016

Jykes Kiinteistöjen yhtiökokous vahvisti vuoden 2015 tilinpäätöksen ja tuloksen 29.4.2016. Yhtiön viime vuosi toteutui tavoitteita paremmin taloudellisesti tuloksen ollessa 0,67 Meuroa. Yhtiökokous päätti, että osinkoa jaetaan omistajille 0,59 Meuroa. Yhtiön hallitus jatkaa samalla kokoonpanolla ja puheenjohtajana toimii Jaakko Selin. Kokouksessa käsiteltiin myös kaupunginhallituksen päätöstä käynnistää Jykes Kiinteistöjen uudistaminen. Tavoitteena on selvittää miten Jykes Kiinteistöjen toiminta tukisi parhaiten omistajakuntien elinkeinopolitiikkaa. Uudistusten on määrä alkaa kuluvan vuoden syksyllä, eivätkä ne vaaranna vuokralaisten toimintaa.

 

Jykes Kiinteistöt kehittää tällä hetkellä aktiivisesti edistyksellisiä toimitiloja start up -yrityksille sekä sijoittuville yrityksille. ”Toimitilojen lisäksi työympäristöissä on kiinnitetty huomiota aloittelevien yritysten erityistarpeisiin, joita on mm. erilaiset tukitoiminnot ja palvelut. Tällä tavalla on pyritty madaltamaan kynnystä yritystoiminnan aloittamiseen ja luomaan seudulle uusia työpaikkoja”, toteaa toimitusjohtaja Juha Takala.

 

Kehitysvaiheessa oleva Voimala Business Park tarjoaa erinomaiset palvelut yrittäjäksi aikoville ja start up -yrityksille, sillä samassa kiinteistössä on tarjolla Yritystehtaan hautomopalvelut, Uusyrityskeskuksen neuvontapalvelut sekä Jykesin kattavat yrityspalvelut.  Tarjottavat toimistotilat sisältävät kaikki alkavan yrityksen tarpeet kalusteista siivoukseen ja tietoliikenneyhteyksiin. Uusissa start up –ympäristöissä, Voimala Business Parkissa, Start up Leipomossa ja Spinaakkerissa toimii tällä hetkellä yhteensä kaikkiaan noin 90 yritystä, joissa työskentelee noin 300 henkilöä. Vuonna 2015 start up –ympäristöihin muutti 18 start up –yritystä ja 10 Jyväskylään sijoittunutta yritystä. Tämä vuosi ei osoita hiipumisen merkkejä, sillä huhtikuun loppuun mennessä tiloihin on tullut jo 12 uutta start up –yritystä.

 

Jykes Kiinteistöjen neuvottelut Senaatti-kiinteistöjen kanssa etenevät RISE kampuksen osalta.  Tavoitteena on, että Tourulan kaupunginosaan toteutuu uudentyyppinen avovankilaympäristö Rikosseuraamuslaitokselle vuoteen 2018 mennessä. Hankkeen myötä turvataan 40 työpaikan säilyminen Jyväskylän seudulla.   

 

Teollisuusasiakkaiden liiketoiminta on kehittynyt hyvin kuluneen vuoden aikana ja yritysten työpaikkamäärät ovat kasvussa. Asiakasyritysten tulevaisuuden näkymät ovat kokonaisuudessaan positiiviset ja Jykes Kiinteistöt neuvottelee myösn teollisuusasiakkaiden kanssa mahdollisista laajennuksista. Taloudelliseen tilanteeseen sopeutuminen ja kiinteä yhteistyö teollisuusyritysten kanssa ovat kantaneet huonojen aikojen yli ja tilauskirjojen täyttyminen luo uskoa tulevaisuuteen.


Takaisin uutisiin
 

Referenssejämme